Beddengoed

beddengoedEen bed wordt altijd opgemaakt met beddengoed. Je doet een zachte hoes om het matras heen, je brengt altijd een dekbedovertrek om het dekbed aan en je gaat ook nooit zomaar op een kussen liggen, maar doet ook hier een hoes omheen. Eventueel nog een sprei over het bed of extra kussens en je bent klaar om in bed te gaan liggen. In dit artikel lees je meer over beddengoed, ofwel de spullen die je gebruikt om jouw bed op te maken. Zo lees je niet alleen wat het belang is van beddengoed, maar ook welke soorten beddengoed er verkrijgbaar zijn.

Het belang van beddengoed

Je maakt niet voor niets gebruik van beddengoed als je jouw bed opmaakt. In feite zijn er twee redenen om gebruik te maken van beddengoed en de eerste is dat je hierdoor prettiger slaapt. Met een zachte hoes om je matras, een dekbedovertrek om je (anders kriebelende) dekbed heen en een hoes om de kussens, slaap je fijner dan wanneer je op of onder de kale onderdelen van het bed ligt. Een andere belangrijke reden om gebruik te maken van beddengoed, is omdat het bed op deze manier schoon blijft. Een matras kun je niet wassen, maar de hoes om het matras heen wel. Een dekbed is moeilijk in de wasmachine te stoppen, maar een dekbedovertrek kan wel gewassen worden. Door hoezen om de onderdelen van je bed heen te doen, voorkom je dat deze delen vies worden en uiteindelijk niet gewassen kunnen worden. Kortom: je houdt je bed hygiƫnisch en schoon met beddengoed.

beddengoed en kussensDe verschillende soorten beddengoed

Er zijn verschillende soorten beddengoed, die van elkaar onderscheiden worden op het gebied van stof. De verschillende stoffen die aangeboden worden op het gebied van beddengoed, zijn de volgende:

  • Katoenen beddengoed.
  • Flanellen beddengoed.
  • Microvezel beddengoed.
  • Satijnen beddengoed.

De meeste mensen slapen onder katoenen beddengoed, maar er zijn ook veel mensen die satijnen beddengoed gebruiken vanwege de mooie uitstraling van deze stof. Flanellen beddengoed en microvezel beddengoed zijn minder populair, onder andere omdat deze stoffen ook minder verkocht worden.

Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur, kies je eenvoudig een beddengoed stof die bij jou past. Door diverse stoffen te voelen in de winkel, merk je vanzelf welke stof je het prettigst vindt om op en onder te slapen.